Fridoss

2009-05-31
13:01:12

Långt inlägg!

Hej hej!!
 Nu är det ett tag sen. Sen sista inlägget har jag hunnit med en hel del faktiskt :-) Förra onsdagen så åkte jag till Örebro för att kika på en agilitytävling med Pernilla, Anna och Andrea . Andrea hade Mynta med sig för att hon skulle tävla. Jag skulle nog aldrig åka till Örebro "bara" för att titta på en agilitytävling bara sådär, men eftersom vi skulle åka till örebro på klassresa och min morbror skulle till Eskilstuna och mamma kom på att vi kunde åka med honom ( han kunde tänka sig att ta vägen över Örebro). Så jag hoppade av i Örebro medans mamma åkte till skövde ( där Markus bor ( bror)) och Stefan åkte till Eskilstuna ( där många av mina släktingar bor). så så blev det, JÄTTEKUL <3 !! =D.

Så på torsdagsmorgonen åkte vi upp till Örebro BK till 9-10 tiden. Där var också Veronica =D<33 ( en av lägerledarna på lägret förra året) och Elin <33 :) ( en deltagare från lägret ;-) ). Det var jättekul att träffa dom igen :). Det var bara Veronica som tävlade av dom.
     Som tur var då så hade Pernilla ett utställningstält som vi var i. Det var verkligen jättekul!! =D På torsdagen var det också strålande sol nästan hela dagen och jättevarmt :-)
     Andrea diskade sig tyvärr i båda loppen och Veronica fick några fel. Vi var där ända tills klockan 9 på kvällen :-) riktigt najs!!

Fredagen såg väl ut ungefär likadant på morgonen bortsett från att det regnade i stort sett hela dagen!. Andrea diskade sig tyvärr i båda loppen, men Veronica gick jättebra i sitt hopplopp och hon och Baccus fick sin sista pinne i hoppklass 2. Så dom blev uppflyttade till hoppklass 3. GRATTIS <33.
     Ungefär vid halv 4 tiden så skjutsade Pernillas mamma in mig till stan, klassen skulle komma då. Så tack för en jätterolig tvådagars med bästaste <33.

Ja, det här blir ganska mycket att läsa, men hoppas ni står ut :-) haha! Ja, klassen kom då på fredagen och vi checkade in på värsta fina vandrarhemmet och packade upp och så. På kvällen gick vi spökvandring på slottet och det var det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Det räcker nog så. På Lördagen var vi på Boda Borg typ hela dagen. Det var JÄTTEKUL!! =D vi var tre och tre och tävlade mot varandra. Det var verkligen jätteroligt! På kvällen så åt vi på värsta coola Thai restaurangen. Det var också en ny upplevelse för mig :-) Jag tror jag btw aldrig har ätit så mkt i hela mitt liv!!.Och sen så såg vi på Bio. Jag och några till såg 17 again med bl.a Zac Efron = en riktig tonårsfilm :)
     På söndagenshoppade vi hela dagen och jag hittade äntligen en avslutningsklänning och skor. Jag hittade lite mer också men det var jätteroligt faktiskt! =D Sen åkte vi till Oscars mormor och morfar och åt tacos och spelade brännboll m.m =D Tack!!.
    På måndagen så packade vi ihop våra saker och åkte iväg till Gustavsvik äventyrsbad. Det var också riktigt roligt faktiskt! =D speciellt vildforsen :) Sen åkte vi hela vägen hem till Idre.

Lite bilder från Agilitytävlingen :-)

  
Veronica och Baccus

  
Andrea och Mynta

Jag tog över 250 kort på bara hundar, men ni får nöja er med dom där nu :-)

Självklart har jag hunnit med en hel del hundträning också! Jag har kört mycket i ettan med henne nu, för eftersom jag inte hinner flytta upp mig innan den 10e juli så kör jag ettan där och hoppas på det bästa och så kör jag ettan i särna  ( den 12e juli) och så ettan i sveg ( 24e eller liknande i Seg) så satsar jag på LPI istället, så får vi se sen i höst :-).
      Ayla går också jättebra både i lydnaden och i Agilityn. i Lydnaden så kan hon i stort sett alla moment utom platsliggningen och hoppet ( för att jag inte har ngt hopp  ;-(.) Apporten måste vi också träna mer på. Men över lag så är hon jävligt duktig!. Agilityn går JÄTTEBRA! jag kör mycket skick nu och jag tycker att det går väldigt bra :-) har även provat med några små kombinationer och för någon dag sen gjorde jag en liten avprickning för att kolla vad hon egentligen kan och som vi inte behöver fastna på för mycket!. Så jag bad niklas att filma en gång och det gjorde han så här får ni se =D


Jag överdriver lite för att hon ska verkligen ta rätt så jag får berömma henne, vill ha så mkt beröm som möjligt!. Hon blir så stressad om hon inte får sin belöning och då går det ännu sämre.   Jag såg sen att hn missade en pinne, men det hör faktiskt till ovanligeheterna ;-)  Jag brukar oftastpeppa henne under träningen, men märkte på henne att hon var för koncentrerad, så det var onödigt att peppa henne så hon tappar koncentrationen. ;_) Hon är väldigt krävande och petig på det viset ;-)

Det blev ett väldans långt inlägg =P