Fridoss

2011-07-11
11:50:59

Vilken Vecka!!!

Ja härregud vilken vecka jag har haft. (Varning för mycket text och glada gubbar!) Börjar från början.

Måndag - En vanlig dag men lite utöver det vanliga. Sen jag fick Ayla har jag väntat på att hon ska våga att simma i sjön, hon har alltid gått så hon har fått vatten upp till ryggen men hon har aldrig våga simma men i måndags så tog hon mod till sig och simmade några tag och sen lite till och lite till. Jätteroligt!

Tisdag - Åker ner med bussen till mora för att ta den sista körlektionen och städa lite i lägenheten som jag bodde i under intensivkursen.

Onsdag - klockan 11.30 satte jag mig i bilen för att köra upp 45 minuter senare har jag ett körkort! :D KÖRKORT!!! :D :D :D  Så jääävla härligt!! Onsdag kväll blev det hem å ragga på byn å packa för att på torsdag åka tillsammans med Lina och hennes hundar på tävlingsweekend.

Torsdag - åker vi mot mora på förmiddagen och stannar på brukshundklubben och sätter upp vårat tält och äter lite lunch och tränar lite hund. Beger oss lite senare till Borlänge brukshundklubb och inväntar att tävlingen ska börja. Ayla är anmäld till lydnadsklass I och allt känns underbart!

Platsliggningen börjar och Ayla ligger lugnt men börjar snappa efter några myggor efter ett tag men hon ligger fortfarande ner. När jag kom tillbaka fick hon för sig att hon skulle sätta sig upp innan hon fick (Det brukar hon aldrig göra, men det är väl spännande med hundträning). Visste att hon inte skulle få full pott, men mer än 5 i betyg. Och tävlingen fortsatte... ;) Protokollet kommer här:

Platsliggande:   8  - sitter upp före kommando
Tandvisning: 10
Linförighet: 9        -
position
Läggande: 10 
Inkallande: 10 
Ställande: 10
Apportering: 8
       - griper innan
Hopp över hinder: 10
helhetsintryck: 10

Summa 188 poäng och ett förstapris i lkl 1! :D  
En tredjeplacering med 1.5 poäng upp till 1aplatsen. Vilken stjärna jag har! Helt underbar attityd och viftande svans och många fina ord från domare och publik. Domaren skrattade åt hennes hoppingångar som hon har ibland. Och den känslan vi hade på planen, obeskrivlig! Efter all slit så gav det faktiskt resultat. och 188 poäng är jag riktigt nöjd med!!  Äntligen fick hon visa fler än mig att hon kan!! :D Tårarna kom väldigt fort efter tävlingen och vilken glädje! 

Lycka!!

Fredag - Efter gårdagens bravader ringde jag till tävlingsledaren och sa att jag ville byta klass till klass II, bara den känslan av att äntligen få tävla tvåan kändes underbar!  efter lite repition i tvåan så kändes det riktigt bra så när kvällen kom och det var klass två tur att ha platsliggning så var det första gången som jag la en tävlingsmässig dold plats med så många hundar. Hon kändes lugn och skötte sig bra och när jag kom tillbaka såg jag att hon satt upp, skit tänkte jag men å andra sidan så visste jag att vi hade långt till ett förstapris. Men när jag pratade med folk som tittat sa dom att hon bara hade satt sig upp men suttit kvar på samma ställe så poäng skulle jag få. Men det kändes ändå ganska poängmässigt hopplöst men jag tänkte att det är roligt att tävla en ny klass så vi började och härregud vilken hund! Hon hade jätteroligt och jaa, grymt var det! Poängen pratar för sig själv! ;)

Platsliggande: 5  - sitter
Fritt följ: 9 - drar sig före
Läggande: 5 - sätter sig före kommando
(jag vet inte varför hon gjorde det två gånger men nu vet jag vad jag ska vara extra noga på)
Inkallande med ställande: 8.5  - ngt sent ställande
Sändande med ställande: 10
Apportering: 10
Fritt hopp över hinder: 10
Fjärrdirrigering: 10
Helhetsintryck: 10
Summa: 169 poäng och ett förstapris i lkl 2! :D

Det blev en 4e placering och 169 poäng och ett förstapris TROTS två 5or. Det känns väldigt bra och en väldig motivationskick och är hur taggad som helst att tävla lkl 3 den 28e Augusti på klubben i särna! :) 


Helgen tog inte slut för på lördag begav vi oss till Alfta för att ställa i ordning oss och hundar till  utställning på söndagen. Jättemysig camping och vi tältade helga helgen och det var riktigt mysigt och vi hade jätteroligt!

När söndagen äntligen kom så var det först Lina och bibbi som skulle ut i ringen ( vi hade sån tur att alla tre ringarna som vi skulle ställa våra hundar i var vid samma område så vi kunde sätta upp tältet och samtitidgt hålla koll på alla ringar) Bibbi skötte sig jättebra!!

Någon timme senare var det då Aylas tur och det var tre anmälda hundar. 2 tikar och en hane. Väl inne i ringen skötte sig Ayla super och hade jättehärlig attityd. Hon sprang hem ett Ck och den andra tiken fick inget Ck för dagen så hon blev automatiskt bästa tik och fick sitt sista CERT!!! Så Ayla blev alltså Svensk utställningschampion!! :D  :D

Direkt tävlan om BIR och BIM och Ayla fick BIR rosetten utan att vi knappt hann springa eller något. Domaren tyckte verkligen om henne och jag fick till och med en "championkram" som han kallade det ;) Domare var Per-Erik Wallin och det var han som sa att " Den här hunden kommer bli utställningschampion" Och det var han som faktiskt gjorde henne till such. härligt! :D 

Sen Efter en halvtimme ungefär så var det min tur att visa Linas "lånehund" Ulla - en Terrier brasilero. Hon skötte sig bra och även hon fick CERT och blev Bäst i rasen! Skoj skoj!! :D 

Då var det bara att vänta på BIg- finalerna och jag var lite taggad eftersom det faktiskt skulle vara Per-Erik som skulle döma gruppfinalen också och eftersom han verkade tycka om henne så mycket kändes det som vi hade en liiten chans. Men ungefär en kvart innan vi skulle samlas så säger dom i speakern att Per-erik blir utbytt till en annan domare. Där rök min chans! Så det blev en motionsrunda i Big-finalen och sedan packade vi ihop allt och åkte hem. Ulla fick också en motionsrunda bara.


Så alltså Körkort, uppflyttad till lkl 2, uppflyttad till lkl 3 och Svenskt utställningschampionat på samma vecka!!! :D  



Snor några bilder av susanne som var där och ställde sin hund.