Fridoss

2011-01-30
10:34:40

Idretripp + lydnadsträning

Åkte hem denna helg även fast jag inte hade tänkt det från början. Vilket ändå blev väldigt bra för pappa hade tagit fel datum på när vi skulle på återbesök till veterinären i Karlstad.Vi trodde det var förra helgen men det visade sig vara denna helg, så det passar ju utmärkt då jag får skjuts tillbaka till Forshaga idag. Jag ska väl passa på att övningsköra också, så det passar ju utmärkt.

Igår var en underbar träningsdag, tränade ett lydnadspass med mycket länkning och externbelöningar till ayla och det gick superduper! Tränade lite roliga moment med mycket belöningar och cassie var väldigt fint med på noterna så det var riktigt roligt! :) En sak som borde tilläggas var att det snöade så grymt mycket. Det verkligen vräkte ner och ändå gick hon såå bra!

Sen blev det ett lätt träningspass inne då jag körde 2 min Ayla 2 min Cassie 2 min Ayla och 2 min Cassie.
Ayla tränade på stegra och nästa pass hålla balansen när hon sitter fint (sitter på rumpan med tassarna i luften).
Cassie fick själv bjuda på ställanden för jag vill få henne att tycka det är roligt att tänka själv, inte bara i tricksituationer. Andra passet fick även hon träna på att sitta fint, hon sätter sig upp men det är svårt med balansen. Men det blir bättre! :)

Sen vid 16 så hämtade Lina upp mig så åkte vi ner till skolan för att träna lite lydnad. Det blåste jättemycket men det var jättenyttigt! Jag körde först lite lätta moment och bara roligt med Cassie så vi kan fortstta på våran trevliga träningsrelation som börjar växa fram.En träningsrelation utan några större krav.
Sen fick Ayla och Bibbi ( linas Riesen)  köra lydnadspass samtidigt. Ayla körde jag ett ganska långt fritt följ där hon var grym!  sen blev de alla moment i lkl 1 utan apporteringen och hoppet med externbelöning i slutet. Det gick verkligen superduperbra!

Sen körde jag rutan och det överraskade mig stort, jag kunde ställa ut rutan fyrkantig och hon hade siktet inställt på rutan, det jag ska tänka på nu är att byta längd och position vareviga gång och få henne att springa förbi de första konerna vilket hon inte riktigt har fatta än, men hon gör det oftast men jag ser på henne att hon gissar mycket. Men väldigt bra på G.
  Sen satte jag upp en dumruta(blev inte riktigt 10 meter men 8m blev det iaf) Och för det första har hon aldrig kört på såpass stor ruta och aldrig heller med koner. Så jäääävla grymt!  WOW vad jag blev imponerad av min orangea. Hon utförde uppgifterna underbart och höll position enormt fint! jag trodde jag drömde ;)

Inte ett enda skall under något moment blev det inte heller. Jaa,  jag lever lite på moln än nästan. Avslutade med en inkall. med läggande och ställande och ett sättande under gång, utmärkt var det också !! 

Det var såå grymt, snacka om motivationshöjande lydnadspass =P

ciao