Fridoss

2010-11-18
20:16:50

Man ska börja någonstans

Idag är det nog en sån där positiv dag som det bör finnas flera av, jag pluggar. Har lagat riktig god mat, BBQ kyckling och Basmatiris. mm. ( Inte för att de va så svårt men gott somf*n va de :) ) Jag har varit så dålig på att få tummen ur röven de sista veckorna men idag kom den ur ;) hehe. Hoppas det fortsätter :)

Idag så gick vi igenom hela spårtävlingar från apell till elit, visste typ det mesta men några saker fick jag ju med mig men framförallt blev jag väldigt sugen på en liiten liiiten Hovawart ;)  Men det får tyvärr vänta ett tag till, jag måste i alla fall flytta hemifrån helt först ;)  Eftersom vi ska para Zita till våren om allt går som vi vill så ska vi spara en valp och 4 hundar + en hoffe känns lite övermäktigt just nu ;)  Men som sagt när jag flyttat hemifrån och "bara" har 1 liten voffe(ibland en svartvit setter också) så kan det ju bli någonting.

Vecka 10,11 och 12 har vi praktik och jag har lite funderingar men är inte helt komplett ;)Nån vecka ska jag förhoppningsvis vara med jessica på skeppartorps kennel men jag vill ju också vara ngnstans där jag kan valla med Ayla och sen gärna någonstans där jag kan lära mig mer om friskvård och rehabilitering. Svårt dedär ;) Man kan ju dela upp 3 veckor :)

På hundträningsfronten så tror jag vi är påväg framåt igen ;)  Har ju varit lite låg med lydnaden sen sista tävlingen och känner ingen dirket motivation men sen när man tränar och det går klockrent och så har jag räknat ut att min hund i stort sett kan alla moment utom apportering med dirrigering, rutan( inte helt), vittringsapportering, lite smådelar i vissa moment och såklart massa länkning men just själva momenten så har vi. Inte tävlingsklara men skapliga är momenten iaf, och så har vi ju platsliggningarna då :P  och så kan hon ju inte hålla ihop men egentligen så är det ju uthålligheten vi måste träna och trävlingsträna med massa störnignar. Och det ska jag ju passa på att göra när jag är här nere och har tillgång till allt :P Kanske min dröm går i uppfyllelse en vacker dag ;)

Idag har vi tränat lite vittringsapportering och tja, det går väk framåt ;)  hon har iaf börjat använda näsan iaf, det är ju ett bra steg. Sen så chansar hon nog mycket men om hon kopplar på näsan så lär hon väl snart fatta att hon ska lukta efter min vittring också. Men vi provar oss framåt.

 

 Tjolahopphej
Frida å tassar