Fridoss

2011-10-11
21:23:29

Världens bästa Ayla

Nu är det höst! Börjar verkligen att bli kyligt och kännas att det är höst, hemma på Idre har det snöat och det har till och med lagt sig, fast det är påväg bort igen (vilket jag för stunden är glad över för jag ska ta mig hem på fredag med mina sommardäck). I detta höstrusk så har det hänt en hel del för mig. Skolan har verkligen börjat och jag följer med bra och känner att jag faktiskt förstår saker (otroligt! ;)). En sak som jag verkligen har kómmit fram till är att man har utvecklats något enormt av att ha gått här och bott själv, ta hand om sig själv osv.. och som man har utvecklats som hundtränare! Skönt att faktiskt inse sånt! :)

Jag satt och tänkte på vad jag och Ayla egentligen åstakommit hittills i år, under sommaren framförallt. Inte nog med att vi förstår varandra mer och mer och att vi har roligt tillsammans så har vi lyckats på tävling också.
   Dock har hon börjat mer och mer att reagera på andra hundar när man möter dom på promenad, jag undrar vad det egentligen beror på... Har jag godis med mig så gör hon ju ingeting men jag vill att hon skulle kunna vara lugn i hundmöten överlag...
Men utöver det är hon världens bästa hund, och bästavän!

Under sommaren 2011 har vi:

Debuterat i Agility
Vunnit skolmästerskapet i lydnadsklass 1 med 183.5 poäng.
Fått 1:a pris i lkl 1 med 188 poäng
Fått 2:a pris i lkl 2 med 169 poäng (dagen efter 1:a priset i lkl 1)
Ayla har blivit Svensk utställningschampion
Debuterat i lydnadsklass 3
Blivit 2:a bästa tik på rasspecialen
Genomfört ett väldigt fint MH

Och jag är supernöjd med min älskade lilla glappkäft <3

Det vi har kvar iår är att starta lkl 3 igen (gääärna ett 1:a pris)
Och utställning på hundmässan i december :)
Ayla ska ögonlysas är tanken också.

Och nu när vi har gjort ett MH också så kan vi ju börja tävla bruks och jag hade en väldigt busig tanke att faktiskt köra rapport-appellen i vår. Planen är ju också att eventuellt para Ayla till våren, men jag är nog inte 100 % säker än...  Kanske vill ha en riktigt bra tävlings-säsong innan valpar och jag är inte säker på hur jag kommer att bo i sommar så vi får se, det vore ju väldigt passande och hon blev ju 3 nu i september, så kanske bäst att passa på? hmmmm...  Har hittat en underbar hanhund så den biten är klar ;) 

Några bilder på Ayla från i somras:










ciao