Fridoss

2009-10-24
12:14:15

Lydnadsklass I & II

Tänkte jag skulle sammanfatta våran lydnadsträning lite.

Ayla
Lydnadsklass I

Platsliggning: Kryper mycket, korrigerar när hon kruper, belönar snabbt vid rätt beteende. Hon reser sig inte upp men kryper, kan skälla och ligger och tittar. Vi tränar hakan i backen!. Tränar mycket på detta.

Tandvisning: Har inte tränat, däremot massa hanteringsövningar i skolan så själva tandvisningen fungerar, nu ska jag bara få in det i momentet. Har en plan för detta :)

Linförighet: hon hänger alltid med, även fast hon fortfarande går lite långt fram så har jag fått bak henne mycket, hon har ögonkontakt i stort sett hela tiden. Absolut på god väg!

Läggande: Om jag går lite linförighet med henne först så hon får lugna ner sig lite så går hon jättefint. själva läggandet är jättebra!att gå tillbaka och så går också jättebra!

Inkallning:  Skallen är nästan borta, hon har superbra fart och fina ingångar, hon kan bli lite för taggad på belöningen ibland så hon hamnar snett, har gjort så att jag belönar med godis när hon kommer in och sen får hon ett varsegod och så får hon leka. Om hon skulle skälla till så gör jag bara om hela övningen och jäklar vad fort hon fattar :)

Ställande: Har vi fått lite problem med, hon ställde sig fint, sen gick hon lite och när jag kommer tillbaka satt hon sig direkt. Vi har övat och övat och nu fungerar det bra, jag varierar alla belöningar mycket. Ibland kastar jag boll bakom henne, ibland lägger jag leksaken bakom henne och ibland går jag tillbaka och ger godis och ibland går jag tillbaka och låter henne leka. Det är betydligt bättre nu, men vi tränar på.

Apportering: Ayla har blivit betydligt säkrare med apporten, jag får dra lite i den och hon håller fortfarande i den, har inte gjort hela apporteringsmomentet än på ett tag.

hopp över hinder: ojojoj! min hund är grym :) inga skall, jättesnygga ingångar och inga tjuvstarter =)  perfekt!

Tävling blir den 6e december i Svenljunga ( ska följa med Jennie, klasskompis) :)

Ayla
Lydnadsklass II

Platsliggning: samma  som i ettan, måste träna mycket passivitet och det är bara att träna mer och träna svårare och svårare.

Fritt följ: Samma som linförigheten, tränar nästan alltid utan koppel så det fungerar bra!.

Läggande: samma som läggande i lkl I

Inkallande med ställande: Otroligt bra! hon stannar superfint och har endå samma fart hela tiden!. Grymt nöjd!

Sändande med ställande: Ja, då var det ju det här med rutan, vi har tränat en hel del och vi nöter på som vanligt. det går frammåt!

Apportering: Inomhus fixar hon det jättebra, hon hämtar gärna apporten, vi har inte börjat koppla ihop momentet än. Men snart är det dags för det känner jag.

Fritt hopp över hinder: Uthoppet gör hon perfekt, utan tjuvstart. ibland lägger hon sig på kommando " sitt" men då kör vi bara om från början och hon förstår mycket snart vad det handlar om. Tillbakahoppet är ju inga problem.

Fjärrdirigering: ojojoj, här pratar vi 10:a. Grym fjärr måste jag säga. upp och ner som värsta BC´n ;.) MYCKET nöjd!


Tävling blir till sommaren :)

Planerna att starta i spår-appellen finns också, funderar på att köra den i Särna i början av september, men vi får se  :) kanske blir det tidigare. Vi måste ju faktiskt träna pinnarna och jag ahr inte börjat att lägga vinklar ännu, men det kommer det kommer =D


Imorgon får jag äntligen åka hem till Idre och fifan vad roligt det ska bli :D

pussochkram syns på plan!