Fridoss

2010-10-18
12:28:35

Tävlat

Snacka om att jag inte har någon motivation till att blogga. är nog för att det inte händer något speciellt i mitt liv :P  Men nu har vi varit och tävlat på Forshaga bk. I lördags, va de.

Vi åkte ett helt gäng från hundsport och de vart till slut en mycket trevlig dag!

Vi drog nr 11 av 14 hundar i lydnadsklass 1 så det var bara att vänta. Ayla kändes väldigt peppad och glad, vilket också visade sig på lydnadsplanen. Men först var det den hemska platsliggningen och de va kallt i backen, frost! Det var 3 platser med 5,5 och 4. Så jag låg den sista platsen. De två innan var väldigt lugna och bra. Det var våran också ända tills det kanske var 20 sekunder kvar på platsen då en hund går fram till en annan hund som i sin tur reser en tredje hund och det blir omlägg. Ayla låg helt perfekt och var tyst och kanske den bästa platsen ever. Men när vi la om platsen så tröttnade hon och gjorde allt som hon har gjort på platser förut. Så egentligen så har jag fått till en bra plats på henne men när det blir 4 minuter så tröttnar hon, blev för konstigt så vi nollade platsen = - 30 poäng

Resten gick helt okej fatiskt. Vi nollade ställandet för massa småsaker vilket gör mig så jävla arg, för vi tränar som fan hela tiden, men de funkar inte.. Troligen gör jag fel men vad?????

Såhär ser i alla fall protokollet ut:

Platsliggande: 0 - nosar, skall, sätter sig upp
Tandvisning: 10
Linförighet: 7.5 - pos, lätt skall två ggr ( hon måste dragit ner rätt mycket på skallen för de gick verkligen superbra!)
Läggande: 8 - ngt sakta ner, nosar
inkallande: 7 - skall, avslut (  hon skällde när jag lämnade henne för de lät ngt bakom henne, bättre de än att skälla påväg in. Hade förövrigt världens bästa fart!! )
Ställande: 0 - skall vid start (visst inte ens att momentet hade börjat så trodde inte det gills, men tydligen) några steg, dk lämnar platsen
Apportering: 9.5 - avslut (  fattar inte vad hon menade, men skitsamma)
Hopp över hinder: 9.5 - avslut
Helhetsintryck: 8.5

114 poäng blev det och jag blev jävligt irriterad och bröt ihop efter platsen för det kändes så bra först.
Ställandet hatar jag men hursomhelst så är jag nöjd med Ayla. Men jag är trött på att misslyckas hela tiden.

Ger upp lydnaden tror ja.